Alexart Nails & Graphics

Műköröm építése és töltése

 

Műkörömépítés

A műkörömépítés lényege a természetes körmök meghosszabbítása és szebbé tétele. Ez a technika azoknak is lehetőséget ad, akik soha nem voltak elégedettek a körmük formájával, méretével, típusával. Ezáltal a magabiztosság is fokozódik a hétköznapok során.

A műkörömépítés folyamatosan fejlődő iparág, így a lehetőségek egyre szélesebb skálája biztosítja a kényelmes, szebb és tartósabb viseletet.

A nálam készült műkörmök minőségi alapanyagokkal készülnek.

A munkáimra egy hét garanciát vállalok. Ez idő alatt, ha a műköröm a saját hibádon kívül (erős ütés, zúzódás) megsérül, a javítása ingyenes.

 

A műköröm töltése és tartóssága

A műköröm igényes, ápolt külsőt biztosít 3-4 héten át, anélkül, hogy foglalkozni kelljen vele. Sok esetben a műkörmök 6-7 hétig is fenn maradnak, viszont, ha a töltés nem időben történik, a köröm sérülékeny lesz. Ezáltal könnyen sérül, törik le, nem ritkán a saját köröm kárára. Töltés a 2. és 4. hét között esedékes, attól függően, milyen gyorsan nő a körmöd. Erre figyelj kérlek!

 

Minőségi műkörömépítés

A fentebb említett dolgok és a precíz kivitelezés érdekében, a minőségi alapanyagok és odafigyelés mellett időre van szükségem. Kb. 2,5 órával számolj, mielőtt hozzám érkezel. Kérlek szánj időt a körmeidre. Arról nem is beszélve, hogy a rohanó világban igen is neked is szükséged van egy kis pihenésre.

 

Az általam használt műkörömépítő technikák

Sablonos és tipes zselével, porcelánnal, akril géllel (ami a porcelán és a zselé ötvözete) is dolgozom. Az esetek többségében, ha a köröm nem indokolja, sablonos technikával dolgozom. A tipek akkor kerülnek elő, ha nincs szabad körömszél, ami alá a sablon felhelyezhető, gondolok itt például a körömrágókra. Ebben az esetben tip zselé technikával fog készülni a műköröm.

 

Mi az akrilgél vagy polygél?

Nem porcelán és nem is zselé. Újgenerációs, nem égető, sűrű, tökéletesen formázható hibrid építőanyag. A világon egyedülálló műköröm építő alapanyag, amely egyesíti a porcelán és a zselé előnyeit. UV fényre köt, de nem édet, könnyebb, mint a porcelán, könnyű viselet a mindennapokra. Építéskor a zselé irányíthatósága és a porcelán időtállósága jellemzi. Kötés után a zselé reszelhetősége és rugalmassága elegyedik a porcelán erősségével. A porcelán és a zselé előnyeinek egyesítésére lett kifejlesztve. Nincs kellemetlen szag, mint a porcelánnál, hordozza a zselé és a porcelán minden előnyét, hátrányok nélkül. Gyere és próbáld ki!

Akrilgéllel új modern extrém formák szalon hosszban is

Modern kocka, mandula, pipe... gyönyörűek, különlegesek. Gyere és próbáld ki!

Kell-e pihentetni a körmöt?

Amióta körmös vagyok, nincs hét, hogy ne jönne fel ez a kérdés. Vajon a fodrásznál is felmerül ez a kérdés a hajfetés során?

Amit fontos az elején tisztázni: A körömlemez egy elszarusosott élettelen szövet, szaruképződmény, elhalt hámsejtek lapszerűen, lemezesen egymáshoz tapadó tömege, így az sem lélegezni, sem pihenni nem tud. Így maga az anyag fentléte károkat nem okoz.

A másik elmélet szerint elvékonyodik a saját köröm. Az előkészítés során a körömlemez felső rétegét finoman megreszeljük. Na de, nem szabad elfelejteni, hogy 2-5 hetente cseréljük a zselét, de addig a saját körmünk nő. A saját, felső szakasz először van megreszelve, a többin ott marad a zselé, azt többet nem reszeljük, így nő tovább a köröm. Teljesen mindegy, hogy 3 hónapja vagy 12 éve van műkörmöd, gél lakkod, ugyanolyan állapotban lesz. A körömhossznak megfelelően 3-5 hónap alatt annyit nő a sajt köröm, hogy leszedés után, nyoma sincs az eltávolított zselének. Ha 1-2 hónapig "pihenteted" a körmödet, akkor addig nem nő le a megreszelt szakasz, viszont a felbolyhozott lemezek magukba isszák a zsiradékokat, aminek köszönhetően nehezebb lesz az új zselé tapadása.

A zselé eltávolítása után normális dolog, hogy vékonynak érezzük a saját körmünket, hiszen megszoktuk, hogy egy ideje vastagabbnak és erősebbnek éreztük a zselé vagy gél lakkozás miatt. Az eltávolítást is bízd szakemberre, ne szedd le magad, mert az viszont tényleg roncsolja a körömlemezt.

 


vissza